Sports Betting

Sports Betting är ett väldigt gammalt koncept som underhåller människor från hela världen varje dag. Om du inte vet vad sports betting är så är det helt enkelt vadslagning på olika sporthändelser. Du satsar en slant på ett sportevenemang till ett odds som tillhandahålls av en bookmaker. Vinner du får du insatsen multiplicerat med oddset tillbaka av din bookmaker. I den här lilla artikeln tänkte jag förklara några av de vanligaste variationerna av sports betting och några av termerna som du kommer att stöta på när du håller på med betting.

Odds
Odds är det som används för att bestämma återbetalningen vid ett vad. Odds är helt enkelt sannolikheten för att något kommer inträffa. Både spelare och bookmakers kan utnyttja oddsen till sin fördel. Nyckeln till framgångsrikt spelande är att hitta odds som är högre än det förväntade utfallet. Om du tror att lag vinner en match 50 % av gångerna ska du alltså leta efter odds som är högre än 2.00.

Bookmaker
Bookmaker är det engelska ordet för en vadhållare. Det här är personen som erbjuder dig oddset. Bookmakers framställs ofta som halvluriga personer med en räv bakom varje öra. Det här är säkert sant i vissa kretsar, men de seriösa aktörerna är väldigt pålitliga. Håller du dig till respektabla bookmakers som Unibet, Betsson och Betsafe kommer du sällan stöta på några problem.

Asian Handicap
Asiatiska handikapp är fiktiva handikapp där en match startar med att ett av lagen/spelarna har fått ett försprång. För att vinna på de här spelen måste det lag du spelar på antingen hålla undan med hjälp av handikappet eller så måste de ta igen det fiktiva underlaget. Ett lag som är listat som -1,5 mål måste alltså vinna med två mål för att täcka handikapplinan.

Livebetting
Livebetting är vadslagning medan matchen pågår. Du spelar på händelser eller slutresultat i takt med att matchen spelas och oddsen ändras därefter.

Över/Under
När du ser Över/Under så betyder det att du spelar på antalet mål eller poäng det blir i en match. Bookmakern sätter ett målantal och du spelar på huruvida det blir fler eller färre mål än vad linan är satt till.

Bettingbonus
När du öppnar ett konto hos en bookmaker så kan du få ett välkomsterbjudande. Det här betyder oftast att du får mer pengar än vad du sätter in att spela för. Dessa har ofta omsättningskrav som du bör kolla upp innan du aktiverar din bonus.

Det här är några av de vanligaste termerna inom sports betting. Det vokabulär som används inom sports betting-världen är väldigt stort och vi kommer antagligen bygga på listan med tiden.

Sports-Bettors-What-I-Think-I-Do