Eurolotto

By | November 3, 2017

Eurolotto är ett spel för den som verkligen vill vinna stort – här snackar vi rejäla jackpotts på flera hundra miljoner som bara väntar på en lycklig vinnare. Eurolotto är ett klassiskt lotterispel som bygger på tur och att man har slumpen på sin sida. Spelet lanserades i februari år 2004 som ett samarbete mellan Frankrikes statliga spelbolag Francaise des Jeux, det spanska statliga spelbolaget Loterias y Apuestas del Estado och Storbritanniens statliga bolag Camelot. Lotteriet fick namnet Euromillions och är än idag Europas största lotteri med absolut högst vinster: jackpotts på över hundra miljoner euro, vilket är över en miljard svenska kronor, är inte ovanliga. I Sverige och Tyskland kallas spelet för Eurolotto.

Svindlande jackpotts

I början deltog endast Frankrike, Spanien och Storbritannien, men intresset från andra länder blev snabbt stort. I oktober 2004, endast 6 månader efter att casinot hade lanserats, anslöt sig Belgien, Österrike, Irland, Luxemburg, Portugal och Schweiz till de spelande länderna. Alla vinster hos EuroLotto är skattefria och betalas som en klumpsumma. Om man vinner på Eurolotto får man åka till Paris och visa upp sin vinstlott och hämta ut vinsten, som ofta består av en symbolisk jättecheck. Denna resa blir ofta starten på ett helt nytt liv för den lyckliga vinnaren.

Går att spela både online och via butik

Det går lika lätt att spela på Eurolotto online som via en klassisk spelbutik. Spelaren väljer fem nummer som ligger mellan 1 och 50, samt ett Lucky Star-nummer mellan 1 och 11. Lottodragningen sker varje tisdag och fredag klockan 21:45, i Paris, och direktsänds på många tv-kanaler runt om i Europa. Oddsen för att vinna något på Eurolotto är 1 på 13, och om ingen vinner jackpotten flyttas den automatiskt över till nästa vecka. På det sättet växer jackpotten vecka efter vecka, och kan ofta nå fullkomligt hisnande summor.